Znanstveno Edukacijski Centar Višnjan

Youth Science Camp 2017

Youth Science Camp ili Znanstveni kamp mladih je sedmodnevni rezidencijalni program namijenjen osnovcima koji žele upoznati svijet znanosti i tehnologije na nov i zanimljiv način. Kroz izradu projekata s područja astronomije, fizike, biologije, kemije i drugih znanosti ovaj program nudi iskustveno učenje o temeljnim znanstvenim pojmovima i metodama rada, pružajući sudionicima radost istraživanja i otkrivanja.

Timski rad u malim grupama, kreativno rješavanje problema,  interdisciplinarni pristup u izgrađivanju bazičnih vještina znanstvenog i kritičkog mišljenja te prezentacija rezultata osnovne su značajke naših programa.

Prijave za sve programe otvorene su do 1. travnja 2017.

Molimo Vas da prije prijavljivanja proučite:

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodni ste nam obratiti se na email adresu za kontakte, edu@sci.hr.

YSC 1

Namijenjen je učenicima koji završavaju 3. i 4. razred osnovne škole. Kroz radionice, eksperimente, mini-projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemima sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

YSC 1 se održava od 28. 06 – 01.07. 2017.

YSC 2

Namijenjen učenicima koji završavaju 5. i 6. razred osnovne škole. Kroz projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemu sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

YSC 2 se održava od 07. – 14. 07. 2017

YSC 3

Namijenjen učenicima koji završavaju 7. i 8. razred osnovne škole. Kroz rad projektima iz područja znanosti i tehnologije, sudionici stječu napredna znanja i vještine znanstvene metode i kritičkog mišljenja.

 

YSC 3 se održava od 20.-27.07. 2017.