Znanstveno Edukacijski Centar Višnjan

Youth Science Camp

Youth Science Camp ili Znanstveni kamp mladih je višednevni rezidencijalni program namijenjen osnovcima koji žele upoznati svijet znanosti i tehnologije na nov i zanimljiv način. Kroz izradu projekata s područja astronomije, fizike, biologije, kemije i drugih znanosti ovaj program nudi iskustveno učenje o temeljnim znanstvenim pojmovima i metodama rada, pružajući sudionicima radost istraživanja i otkrivanja.

Timski rad u manjim grupama, kreativno rješavanje problema,  interdisciplinarni pristup u izgrađivanju bazičnih vještina znanstvenog i kritičkog mišljenja te prezentacija rezultata osnovne su značajke naših programa.

Prijave za sve programe otvorene su od 1. ožujka 2018. do 6. travnja 2018.

Molimo Vas da prije prijavljivanja proučite prijavnu dokumenaciju:

  • <prijavna dokumentacija on 1.3.2018.>

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodni ste nam obratiti se na email adresu za kontakte, edu [at] sci.hr [@] zamjeniti sa @.

YSC 1

Namijenjen je učenicima koji završavaju 3. i 4. razred osnovne škole. Kroz radionice, eksperimente, mini-projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemima sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

Trajanje YSC 1 je četiri dana.

YSC 2

Namijenjen učenicima koji završavaju 5. i 6. razred osnovne škole. Kroz projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemu sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

Trajanje YSC 2 je 7 dana.

YSC 3

Namijenjen učenicima koji završavaju 7. i 8. razred osnovne škole. Kroz rad projektima iz područja znanosti i tehnologije, sudionici stječu napredna znanja i vještine znanstvene metode i kritičkog mišljenja.

 

Trajanje YSC 3 je 7 dana.