Ljetna škola znanosti, S3, je rezidencijalni program namjenjen srednjoškolcima sa posebnim interesom za prirodne znanosti. S3 ima za cilj omogućiti sudionicima učenje, usavršavanje i stijecanje znanstvene pismenost, iskustva u planiranju i provođenju istraživačkih projekata, timskome radu, vještinama znanstvene komunikacije i sl. na višoj razini. S3 traje 7 dana. Većinu vremena tijekom trajanja programa radi se na projektima. Očekujte interdisciplinarne projekte iz područja prirodnih znanosti – biologije, kemije, fizike/elektronike/programiranja, geologije i znanosti o okolišu. Osim projekta, svake godine imamo prilike poslušati i pokojeg predavača, eksperta u svom području; sudjelovati na (ponekad neočekivanim) radionicama, promatranjima. Jedan dan škole rezerviran je za izlet!

Prijave za 2020. su ovdje.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodni ste nas kontaktirati.

Kako izgleda “običan” dan na S3-ju?

Višnjan je malo mjesto sa par kafića, restorana, dućana i ljekarnom, što je i više no što nam treba za vrijeme trajanja škole. Ukoliko ste na nekoj terapiji, ili imate potrebe za posebnom prehranom, obavijestite nas na vrijeme.

Radni tempo je zahtjevan, te se budimo oko 8 ujutro i počinjemo dan doručkom, pa slijedi rad na projektima do ručka. Poslije ručka imamo kratku pauzu, i nastavljamo raditi na projektima do večere. U večernjim satima održavaju se predavanja, filmske večeri, muffin/palačinke večeri, ponekad i večeri rada na projektima. Kreveti nas, obično, počnu privlačiti oko ponoći. Neki učenici donose sa sobom kalkulatore, laptope, pisaći pribor i sl.