Summer School of Science

Summer School of Science (S³)

Summer School of Science (S³)

Summer School of Science (S³) ili Ljetna škola znanosti, je rezidencijalni program namjenjen srednjoškolcima sa posebnim interesom za prirodne znanosti. S³ ima za cilj omogućiti sudionicima učenje, usavršavanje i stjecanje znanstvene pismenosti, iskustva u planiranju i provođenju istraživačkih projekata, timskome radu i vještinama znanstvene komunikacije na višoj razini.

S³ traje 7 dana i većinu vremena trajanja programa radi se na projektima. Očekujte interdisciplinarne projekte iz područja prirodnih znanosti – biologije, kemije, fizike, elektronike, programiranja, geologije i znanosti o okolišu. Osim projekta, svake godine imamo prilike poslušati i pokojeg predavača, eksperta u svom području te sudjelovati na (ponekad neočekivanim) radionicama i promatranjima. Jedan dan škole rezerviran je za izlet!

Višnjan je malo mjesto sa par kafića, restorana, dućana i ljekarnom, što je i više no što nam treba za vrijeme trajanja škole. Ukoliko ste na nekoj terapiji, ili imate potrebe za posebnom prehranom, obavijestite nas na vrijeme.

Radni tempo je zahtjevan, te se budimo oko 8 ujutro i počinjemo dan doručkom, slijedi rad na projektima do ručka. Poslije ručka imamo kratku pauzu, i nastavljamo raditi na projektima do večere. U večernjim satima održavaju se predavanja, filmske večeri, muffin/palačinke večeri, ponekad i večeri rada na projektima. Kreveti nas, obično, počnu privlačiti oko ponoći. Neki učenici donose sa sobom kalkulatore, laptope, pisaći pribor i slične potrepštine.

Dokumentaciju za prijavu pronađite na poveznici:

Prijava za Višnjanske edukacijske programe