Youth Science Camp ili Znanstveni kamp mladih je višednevni rezidencijalni program namijenjen osnovcima koji žele upoznati svijet znanosti i tehnologije na nov i zanimljiv način. Kroz izradu projekata s područja astronomije, fizike, biologije, kemije i drugih znanosti ovaj program nudi iskustveno učenje o temeljnim znanstvenim pojmovima i metodama rada, pružajući sudionicima radost istraživanja i otkrivanja.

Timski rad u manjim grupama, kreativno rješavanje problema,  interdisciplinarni pristup u izgrađivanju bazičnih vještina znanstvenog i kritičkog mišljenja te prezentacija rezultata osnovne su značajke naših programa.

Prijave za 2019. godinu na klik odavde.

Prije prijavljivanja Vas molimo da pozorno pogledate prijavnu dokumentaciju: Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

YSC 1

YSC 1 namijenjen je učenicima koji završavaju 3. i 4. razred osnovne škole. Kroz radionice, eksperimente, mini-projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemima sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

Trajanje YSC 1 je četiri dana.

YSC 2

YSC 2 namijenjen učenicima koji završavaju 5. i 6. razred osnovne škole. Kroz projekte, opažanja, terenski rad i kreativan pristup problemu sudionici na zabavan i inovativan način stječu bazična znanja o znanstvenoj metodi i vještine planiranja i provođenja vlastitih znanstvenih istraživanja.

Trajanje YSC 2 je 7 dana.

All-focus

YSC 3

YSC 3 namijenjen učenicima koji završavaju 7. i 8. razred osnovne škole. Kroz rad projektima iz područja znanosti i tehnologije, sudionici stječu napredna znanja i vještine znanstvene metode i kritičkog mišljenja.

Trajanje YSC 3 je 7 dana.