Popularizacija

Provodimo popularizaciju znanosti kroz predavanja, radionice, vođenje posjeta kroz Zvjezdarnicu i suradnjama s drugim organizacijama.

Znanstveno-popularna predavanja

Jedna od djelatnosti koje obavljaju Zvjezdarnica Višnjan, Astronomsko Društvo Višnjan i Znanstveno Edukacijski centar Višnjan jest popularizacija znanosti, uglavnom kroz znanstveno-popularna predavanja, te astronomska promatranja neba. Ove aktivnosti namijenjene su široj javnosti, uključujući učenike i studente svih uzrasta.

Posjete

Grupna razgledavanja zvjezdarnice moguća su isključivo uz prethodnu najavu i dogovaranje termina.

Za grupne posjete organiziramo poseban program koji može uključivati predavanje i/ili promatranje nebeskih objekata (uključujući i Sunce u slučaju dnevne posjete). Moguća su vodstva na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Cijene grupnih posjeta: Po dogovoru – ovisno o programu i broju sudionika.

Kontaktirajte nas za aranžmane.

Radionice za organizacije

Želite naručiti predavanje ili workshop u Vašoj školi ili instituciji?
Trudimo se svakome izaći u susret i odazvati se Vašem pozivu. Slobodno nas kontaktirajte s Vašim upitom.

NAJAVE DOGAĐANJA

Ciklus predavanja “Petkom u sedam” održava se svake godine u razdoblju od siječnja do ožujka. Predavanja u kojima gostuju predavači različitih profila – znalaca i općenito osoba koje svoj entuzijazam prema određenom području nastoje približiti publici na popularan i razumljiv način, održavaju se u prostorijama nekadašnje općinske vijećnice u Višnjanu i bilježe izuzetnu posjećenost.

ASTRO DAY&NIGHT – višesatni program, namjenjen obiteljima, zaljubljenicima u astronomiju i znanosti, te svima koji žele naučiti nešto više o svijetu oko sebe. Uz aktualna predavanja i teleskopska promatranja Sunca i objekata noćnog neba, nudimo i razne radionice za djecu i odrasle. Program Astro Day&Night omogućen je podrškom lokalnih TZ-a. Uskoro novi termini održavanja ovog programa!

Za ostale aktivnosti i događanja obvezno pratite najave na našim web stranicama. Ovdje će redovito biti objavljene sve znanstveno-popularne aktivnosti tijekom godine, kao i aktivnosti otvorene za javnost tijekom naših edukacijskih programa.