Suočeni sa pandemijom virusa COVID-19, u cilju da preventivno djelujemo protiv širenja i zato što nam je sigurnost naših djelatnika, suradnika, polaznika, gostiju i svih njihovih obitelji iznimno važna, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske,  Znanstveno edukacijski centar Višnjan i Astronomsko društvo Višnjan u sklopu kojega je i Zvjezdarnica Višnjan prilagodili su svoj rad novonastalim uvjetima.   

Privremeno smo obustavili sve aktivnosti koje iziskuju bliske socijalne kontakte i okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu kao što su to edukativne radionice, razni skupovi, predavanja i posjete Zvjezdarnici. Svim djelatnicima omogućen je rad od kuće te su im u situacijama kada imaju potrebu doći na posao osigurani sigurni uvjeti rada.

Pratimo situaciju sa pandemijom i pripremamo se za trenutak kada ćemo moći nastaviti sve svoje redovne aktivnosti. Trenutno se osim redovitog održavanja i neizbježnih administrativnih poslova, osmišljavaju i novi programi, radionice, rade se pripreme za rezidencijalne programe te pripremaju publikacije.

O ponovnom uspostavljanju redovitih aktivnosti pravovremeno ćemo vas obavijestiti uobičajenim kanalima komunikacije.

Do tada, pozivamo vas da čuvate sebe i svoje bližnje te one koji su među nama najugroženiji tako što ćete se pridržavati preporuka koje nam daju stručnjaci. Smanjimo nepotrebne izlaske i socijalne kontakte, držimo razmak i perimo ruke. Odgovorno ponašanje svih nas u ovom je trenutku od životne važnosti.