Uvjeti rada i radni prostori

Uvjeti rada i radni prostori

Uvjeti tada i radni prostori

Višnjan i dormitorij

Suorganizator rada Znanstveno edukacijskog centra Višnjan je Osnovna škola Jože Šurana koja omogućava nesmetan rad centra sa svojim smještajnim kapacitetima te osiguravanjem učionica tijekom ljetnih praznika, kada se većina naših aktivnosti odvija. Tijekom naših rezidencijalnih programa, svi sudionici, mentori i voditelji smješteni su u dormitoriju, prostranoj jednokatnici ispod OŠ Višnjan. Dormitorij se sastoji od spavaćeg dijela kapaciteta 53 postelje, odnosno 7 soba sa zasebnim sanitarnim čvorovima. Gosti dormitorija donose vlastite ručnike, a dostupna je i perilica rublja. Radni dio dormitorija sastoji se od konferencijske sale (učionice), kuhinjice, zajedničkih sanitarnih čvorova, spremišta i laboratorija za fiziku/elektroniku, prostora HMM-a i učionica. Osim navedenoga prenamjenom dijela spremišta izgrađen je novi laboratorij za kemiju i biologiju dok je laboratorij za geologiju u fazi izgradnje.

Zvjezdarnica Višnjan

Zvjezdarnica Višnjan smještena je na brdu Tičan, 3 km od Višnjana, u kojoj se nalazi teleskop Dagor. Zvjezdarnica raspolaže sa dva apartmana za gostujuće znanstvenike, radnim prostorijama, te predavaonicom za javnost.

Vježbalište Antenal

Za potrebe Kluba istraživača Explora, na Antenalu, močvarnom ušću Mirne u Jadran održavaju se terenske aktivnosti poput promatranja ptica, močvarne flore i faune, vježbe iz penjanja, preživljavanja u prirodi i slično. Antenal je i matična baza najmlađih sudionika – predškolaca koji pohađaju znanstveno-ekološki šumski vrtić.