Uvjeti rada i radni prostori

Višnjan i dormitorij

Suorganizator rada Znanstveno edukacijskog centra Višnjan je osnovna škola Jože Šurana koja omogućava nesmetan rad centra sa svojim smještajnim kapacitetima, te osiguravanjem učionica tokom ljetnih praznika, kada se većina naših aktivnosti odvija. Tijekom naših rezidencijalnih programa, svi sudionici, mentori i voditelji smješteni su u dormitoriju, prostranoj jednokatnici ispod OŠ Višnjan. Dormitorij se sastoji od spavaćeg dijela kapaciteta 53 postelje, odnosno 7 soba sa zasebnim sanitarnim čvorovima. Gosti dormitorija donose vlastite ručnike, a dostupna je i perilica rublja. Radni dio dormitorija sastoji se od konferencijske sale (učionice), kuhinjice, zajedničkih sanitarnih čvorova, spremišta i laboratorija za fiziku/elektroniku, prostora HMM-a, i učionica. U planu je prenamjena spremišnih prostora u laboratorij za kemiju, biologiju i geologiju, što će nam omogućiti jednostavniji i efikasniji rad tokom cijele godine.

Tičan i Zvjezdarnica

“Nova” zvjezdarnica je smještena na brdu Tičan, 3 km od Višnjana, gdje je smješten teleskop Dagor. Zvjezdarnica Tičan raspolaže sa dva apartmana za gostujuće znanstvenike, radnim prostorijama, te predavaonicom za javnost.

Vježbalište Antenal

Za potrebe kluba istraživača eXplora, na Antenalu, močvarnom ušću Mirne u Jadran održavaju se terenske aktivnosti poput promatranja ptica, močvarne flore i faune, vježbe iz penjanja, preživljavanja u prirodi i slično. Antenal je i matična baza najmlađih sudionika – predškolaca koji pohađaju znanstveno-ekološki šumski vrtić.

Food & co.

Gdje se puno radi, dobro se jede. Izvrsne ručkove i večere jedemo u konobi Borgonja koja je udaljena oko 300 m od dormitorija. Osoblje Borgonje, iako nije direktno uključeno u edukacijske aktivnosti, doživljavamo kao prijatelje naših projekata.